Onderhoud, eigenschappen & garanties


Onderhoud:
Een buitenzonwering heeft onderhoud nodig. Wij adviseren u om ongeveer twee keer per jaar de buitenzonwering goed schoon te maken. Naast het feit dat uw zonwering er zonder vuiligheid mooier uitziet, vergroot dit ook de levensduur van uw zonwering.
Probeer te voorkomen dat uw buitenzonwering nat wordt. Een klein beetje regen kan geen kwaad, maar zorg ervoor dat het doek goed droogt voordat u de zonwering weer oprolt.
Rol de buitenzonwering compleet in en uit om te voorkomen dat er kleurverschillen ontstaan.

Tips voor het reinigen van uw buitenzonwering:
– Verwijder stof of loszittend vuil met een droge borstel of stofzuiger.
Dit voorkomt dat u vuil in het doek wrijft.
– Maak je complete buitenzonwering schoon en niet alleen de vlekken, zo voorkom je kleurverschil.
– Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen. Agressieve schoonmaakmiddelen tasten de beschermlaag aan.
– Maak uw buitenzonwering niet schoon in de felle zon. Wanneer de zonwering te snel droog met schoonmaakmiddelen erop, dan kan dit lelijke vlekken veroorzaken.
– Schoonmaken van de bovenbak: gebruik lauwwarm water. Schoonmaakmiddel is niet nodig, maar bij hardnekkig vuil kun je een klein beetje niet-bijtend afwasmiddel toevoegen aan het water. Belangrijk om daarna de bak weer af te nemen met water.
– Schoonmaken doek: gebruik lauwwarm water. Schoonmaakmiddel is niet nodig, maar bij hardnekkig vuil kun je een klein beetje niet-bijtend afwasmiddel toevoegen aan het water. Spoel daarna het doek goed af met een tuinslag of emmers water, totdat al het vuil en sop weg is. Laat je doek volledig opdrogen voordat je het gaat oprollen.
– Gebruik geen hogedrukspuit.
– Smeer minimaal 1 keer per jaar alle scharnieren in met Siliconenspray. Gebruik hiervoor geen vet, omdat na enige tijd hier juist vuil aan gaat hechten.

Garanties:
Rainbowsol garandeert dat bij fabricage van haar producten de grootste nauwkeurigheid betracht wordt. Mochten desondanks, bij normaal gebruik en onderhoud, binnen 2 jaar na aankoopdatum gebreken voordoen als gevolg van fabricage- of construciefouten, dan zal Rainbow de te vervangen materialen kosteloos ter beschikking stellen aan de Rainbow-dealer. De kosten voor vervangen van materialen is altijd in overleg.
Deze garantie vervalt:
– indien gebreken ontstaan door normale slijtage, montage door niet door Rainbow erkende derden, verkeerd verbruik, verkeerd onderhoud of verwaarlozing.
– de materialen intensief blootgesteld zijn aan schadelijk atmosferische omstandigheden of aan een agressieve omgeving van industrie of nijverheid en tengevolge daarvan kleurverandering of beschadiging ondergaan.
– het gaat om materialen die onderhevig zijn aan slijtage, ten gevolge van een veelvuldig, langdurig, of verkeerd gebruik (bijv. linten, koorden, kabels, veren oprollers…)
– er gebrek is aan waterdichtheid van doeken op breedte en als het gaat om natuurlijke veroudering.
– de technische gebruikslimieten van de producten vermeld op de technische productendocumentatie niet geëerbiedigd zijn.
– er onvermijdelijke esthetische afwijkingen zijn die voortvloeien uit het productieproces of die eigen zijn aan het product.
– verkeerd of geforceerd gebruik, bijvoorbeeld de zonwering sluit met takken en/of bladeren die op het doek gevallen zijn.
– doeken, zie productinformatie

Wederpartij kan geen ander recht aan onze garantie ontlenen dan hierboven vermeld, met name niet het recht op vergoeding van schade, welke dan ook, door gebreken ontstaan. Ook indirecte schade komt niet voor vergoeding in aanmerking. Wederpartij vrijwaart ons tegen alle gevolgen van andere aanspraken van zijn afnemers. De garantie geldt niet voor gebreken die zijn geconstateerd volgens keurigs methoden die niet van tevoren zijn overeengekomen.

Garantie montage:
– Montage buitenzonwering: 1 jaar garantie
– Compress band: 1 jaar garantie
– Kit werkzaamheden: 1 jaar garantie

Uiteraard kunnen wij het buiten deze periode u van dienst zijn.
Neem hiervoor contact met ons op.
Voorrijkosten € 80,-

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.